Familie van Veldhuisen 2021-07-10T14:27:27+00:00

Familie van Veldhuisen

Erik van Veldhuisen houdt samen met zijn dochters Amber en Rosan scharrelvleeskuikens. In 2014 hebben zij deze locatie in Renswoude gekocht, waar ze inmiddels zo’n 26.000 scharrelvleeskuikens houden, die 1 ster Beter Leven hebben. Dat betekent dat er extra rekening wordt gehouden met het welzijn van de dieren. Bijvoorbeeld door extra afleidingsmateriaal, een natuurlijk dag- en nachtritme, minder dieren in de stal en een heuse scharrelruimte. Naast het welzijn voor de dieren, is er in de stal extra rekening gehouden met duurzaamheid door een warmteterugwinningssysteem en stofreductie. Vanuit de skybox, een ruimte met grote ramen, kun je goed zien hoe- en waar de kuikens leven.

De kuikens gaan naar slachterij Esbro. Het vlees van de kuikens van familie Van Veldhuisen is te koop bij diverse supermarkten, en via de eigen website www.kipvandeboer.nl.

Meer zien en horen? Bekijk dan hier de vlogs die Rosan gemaakt heeft over het bedrijf.

Bijzonderheden
Je kunt vriend worden van Erik. Dat betekent dat hij je meerdere keren per jaar op de hoogte houdt van het leven op de boerderij. Daarnaast ben je welkom voor een speciaal VIP-bezoek op de boerderij én heet hij je welkom met een uitgebreid welkomstpakket.

Online
Internet: www.kipvandeboer.nl
Facebook: Kip van de Boer
Twitter: @erikvveldhuisen