Familie van de Vis 2021-07-13T06:49:09+00:00

Familie van de Vis

Wij zijn Evert-Jan en Marjan van de Vis. Samen met de ouders van Evert-Jan werken wij op deze boerderij. Het bedrijf bestaat al sinds 1957, een echt familiebedrijf. Het is begonnen met een gemengd bedrijf. Vanaf 2003 zijn we ons helemaal gaan specialiseren in legpluimvee. Hier is vanaf 2007 een eierpakstation bij gekomen. Wij sorteren en verpakken hier zelf onze eieren en vervoeren ze naar onze klanten. Juist die combinatie van boerderij en handel maakt het erg divers en het geeft enorm veel voldoening om te weten waar onze eieren terecht komen.

In totaal zijn er 53.000 scharrelkippen en 18.000 vrije uitloop kippen op het bedrijf, verdeeld over 5 stallen en leeftijden. De hennen worden gehouden in een volièresysteem waarin de kip centraal staat en zij optimaal haar natuurlijke gedrag kan vertonen. De mest wordt verbrand bij BMC in Moerdijk en wordt omgezet in groene stroom en als bodemverbeteraar. We hebben in totaal 1112 zonnepanelen op onze daken. Zo zijn we zelfvoorzienend in energie.

Dagelijks verzorgen wij met veel liefde, trots en passie onze hennen. En uiteraard willen wij dit ook graag laten zien. Maatschappelijke betrokkenheid vinden wij dan ook erg belangrijk. Sinds 2001 tot 2020 was Evert-Jan actief betrokken bij de werkgroep Promotie Veehouderij Barneveld. Het doel van de stichting is om burgers kennis te laten maken met de veehouderij. Jaarlijks wordt er een fietstocht langs verschillende veehouderijbedrijven georganiseerd. Ook basisscholen worden uitgenodigd om bij ons op het bedrijf of bij een collega-veehouderij een kijkje te komen nemen. Marjan is actief betrokken bij de mmmEggies. Dit zijn pluimveehoudsters uit heel Nederland die hun krachten bundelen om het Nederlands ei, de eierconsumptie en de legpluimveesector te promoten.

Tijdens de fietstocht
Helaas kunnen wij u tijdens de fietstocht niet ontvangen op ons bedrijf, maar we hopen dat de kippen weer buiten mogen lopen. Deze kunnen jullie zien vanaf de weg. Aan het begin van de oprit hebben wij een eierautomaat met de naam ‘Vleit’. Hierin verkopen we naast kakelverse eieren ook allerlei boerderijproducten, van kaas tot fruitsapjes. Bij de automaat hangen informatieborden over onze kippen en ons bedrijf en er staat een bankje om even lekker bij te komen.

Bijzonderheden
We hebben een eierpakstation en zetten onze eieren voor een gedeelte zelf af in de regio. Wij leveren aan detailhandel, horeca en grootverbruik. Voor consumenten hebben we een aantal eierautomaten. Eén automaat in de straat van ons bedrijf, één automaat in het centrum van Barneveld en één bij een tankstation in Voorthuizen.

Online
Internet: www.verseeieren.nl
Facebook: Verse eieren – Van de vis eierspecialist