Mts A. A. van Essen en E. Moerman 2021-07-14T15:25:58+00:00

Mts A. A. van Essen en E. Moerman

Op het gemengde bedrijf aan de Westerhuisweg zijn onze grootouders begonnen in 1922. Er werden toen koeien, kippen en varkens gehouden en er was een boomgaard voor de fruitteelt.
Onze ouders hebben dit later overgenomen, voortgezet en uitgebreid. Sinds 1991 wonen Bertus en Els met hun kinderen op deze boerderij aan de Westerhuisweg. Zoon Rens werkt nu ook al een aantal jaren mee op dit bedrijf.

De koeien mogen in de zomer lekker buiten weiden in de omliggende weilanden. In de winter verblijven ze in de ruime ligboxenstal die recent is vernieuwd. Deze stal is ruim opgezet en heeft veel licht en frisse lucht voor een gezond en natuurlijk klimaat. De stal is daarbij voorzien van ruim voldoende ligplaatsen met hoogkwalitatieve koematrassen. Daarnaast zijn er veel voer- en drinkplaatsen en een aantal koeborstels voor het dierenwelzijn.

Met de bouw van deze koeienstal zijn veel energiebesparende maatregelen meegenomen, zoals frequentieregelaars op de vacuüm- en melkpomp, een voorkoeler voor de melktank en een extra energiezuinige melkkoelmachine. Verder is er een energiebesparend verlichtingsplan en er wordt op het hele bedrijf uitsluitend groene stroom gebruikt. Het streven is om zo min mogelijk antibiotica te gebruiken.

In verband met hygiëne worden de kleine kalveren gehuisvest in kalvereniglo`s met uitloop. De grotere kalveren worden gehuisvest in grotere groepen.

De vleesvarkens worden gehouden volgens het Beter-leven concept. Deze dieren krijgen extra veel ruimte, hebben veel afleiding/speelmateriaal met daarnaast stro-speelbakken. Zij leven in grote groepen. De stallen zijn gebouwd volgens GroenLabel IVC om ammoniak-uitstoot te beperken. Om energie te besparen zijn alle ventilatoren frequentie gestuurd.

Door netjes te werken in en om het bedrijf zijn erf, stallen en sleufsilo`s ruim en schoon, wat efficiënter werkt en het arbeidsplezier vergroot.

Bijzonderheden
Vakantiehuis Boerderij: Proef het buitenleven! Het is mogelijk om met een groep van maximaal 11 personen te overnachten in het ruime gastenverblijf op de boerderij. Op onze boerderij staat ‘beleven’ centraal. Indien gewenst kunnen we je alles vertellen over- en laten zien hoe onze dieren leven. En als je het leuk vindt, ben je welkom om een keer mee te helpen tijdens het melken.
Via de website www.mijnvakantiestek.nl is het vakantiehuis te bekijken en te boeken.

Online
Internet: www.mijnvakantiestek.nl