Familie van Ginkel 2021-07-21T20:39:57+00:00

Familie van Ginkel

.
Meld je aan en bezoek ons!
Op verschillende data geven we een rondleiding. Zo krijg je een kijkje in de schuur met vrije uitloop kippen, mag je meekijken bij het eieren uitdraaien, geven we uitleg over het legsysteem en het legnest. Ook zullen koffie en een speelmoment voor de kinderen, met een ijsje, niet ontbreken! Meld je aan via deze pagina, je bent van harte welkom!

Over het bedrijf van Familie van Ginkel
Wij zijn Marja en Sjors van Ginkel en samen met onze kinderen wonen en werken we met veel plezier op ons pluimveebedrijf in Harskamp. In 2005 hebben de ouders van Sjors het pluimveebedrijf met bijbehorende melkveehouderij gekocht. In 2014 hebben wij het bedrijf overgenomen. In 2018 hebben we de melkveetak afgestoten en hebben we de keus gemaakt om ons volledig te richten op pluimvee.

Scharrel en vrije-uitloop
Onze kippen lopen in 2 verschillende stallen. Eén stal met 37.000 leghennen is een scharrelstal. Dat wil zeggen dat daar de kippen vrij in de schuur kunnen rondscharrelen en daarnaast ook een overdekte uitloop hebben. In de scharrelstal leven onze bruine kippen. Zij hebben een Beter Leven Keurmerk 1 ster. De andere stal is een vrije uitloop stal met 18.000 hennen. Deze stal heeft dezelfde inrichting als een scharrelstal maar de kippen hebben daarbij een vrije uitloop naar buiten. In deze stal leven de witte hennen. De witte, vrije uitloop eieren worden beloont met het Beter Leven Keurmerk 2 sterren! Mocht u bij ons langsrijden, dan ziet u de kippen uit deze stal in onze weilanden rondom de boerderij rondscharrelen.

Dierwelzijn
Beide stallen zijn voorzien van alle behoeften van een kip. Zo hebben de kippen altijd toegang tot water en voer en is er in de hele stal afleidingsmateriaal opgehangen of neergelegd. Afleidingsmateriaal zoals wilgenstammen, pikstenen, luzernebalen en graan wat los gestrooid wordt, zorgen ervoor dat de kippen zich niet vervelen en andere kippen verwonden. We doen ons uiterste best om zo goed mogelijk voor onze kippen te zorgen en dit willen we graag laten zien. We vertellen de consument graag het verschil tussen scharrel en vrije uitloop. Op deze manier kan de consument heel bewust een keus maken voor welke eieren zij wil kopen. We vinden het ook leuk om vragen te krijgen van mensen, soms leveren die vragen ons ook weer nieuwe ideeën op!

Bijzonderheden
Het is mogelijk om onze eieren van maandag t/m zaterdag van 07.30-22.00 rechtstreeks bij ons op de boerderij te kopen. Hier hebben we een speciale ingerichte ruimte voor gerealiseerd. Daarnaast zijn de eieren te koop in een eierenautomaat op de Dorpsstraat in Harskamp. Je bent van harte welkom!

Online
Internet: www.vanginkelpluimveehouderij.nl
Facebook: Pluimveehouderij van Ginkel
Instagram: Van Ginkel Pluimveehouderij