Familie van Ginkel 2021-07-13T06:47:17+00:00

Familie van Ginkel

Sinds 1849 boeren de ‘Van Ginkels’ op ‘de Rouwe Hofstede’. Sinds 1895 is het zelfs een ‘Marinus van Ginkel’ die aan het roer staat, nu al de vierde op rij. In de jaren 1930 is deze boerderij opgesplitst, maar door verschillende ontwikkelingen is de oppervlakte weer bij het oude niveau.

We zijn een echt familiebedrijf, we helpen allemaal mee, van jong tot oud. Zo is Van Ginkel sr. ook nog heel actief, maar helpen ook de kinderen Mark, Jantine en Gerben een handje mee.
We hebben melkkoeien met bijbehorend jongvee. Alle vaarskalfjes mogen blijven, maar ook een enkel stierkalfje waar we hoge verwachtingen van hebben. De koeien kunnen ongeveer 200 dagen per jaar naar buiten. We zijn blij dat dit kan, want het geeft ons veel voldoening om hen buiten te zien lopen. Ze mogen zelf kiezen of ze binnen of buiten zijn. Voor het vee telen we gras en mais.

Dierwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Elk dier dat hier loopt is hier geboren en heeft haar eigen verhaal! Dat verhaal willen wij u graag vertellen!

Bijzonderheden
Oorspronkelijk hebben op dit bedrijf tot circa 1980 blaarkopkoeien de dienst uitgemaakt. Door inkruising met rode Holstein-Friesian (HF) koeien is dit beeld steeds minder geworden. Maar let maar eens op, bij een aantal koeien is het nog goed te zien!

Online
Facebook: Boerderij De Rouwe Hofstede