Nijkerk 2021-07-28T18:33:23+00:00

Fiets langs de boerderijen en geniet van het platteland in omgeving Nijkerk!
De fietstocht is ongeveer 25 kilometer lang en op eigen gelegenheid te fietsen van 19 juli tot en met 3 september 2021. De route maakt een ronde, dus starten kan op elk punt van de route. Kom je met de auto om vervolgens op de fiets te stappen? Start dan op de hoek van de Schoenlapperweg/Akkerweg te Nijkerk. Daar is voldoende parkeergelegenheid.

Download de route door omgeving Nijkerk

De Boerderijen
De boerderijen zijn dit jaar helaas niet altijd fysiek te bezoeken, maar digitaal kennis maken kan wel! Scan daarvoor bij de boerderij de QR-code op het informatiebord aan de weg. Of neem alvast een uitgebreid kijkje op deze website, ook dan kom je alle informatie tegen over de volgende boerderijen langs deze route:

  • Familie Visscher – kalveren en jongveeopfok
  • Familie van Steeg – melkvee en vleesvee
  • Familie Liefting – varkens
  • Familie van de Vis – legpluimvee en eierpakstation
  • Familie Vernooij – varkens

Picknick
Op 30 juli is er een speciale editie van deze fietstocht. Dan ben je halverwege de tocht van harte welkom voor een uitgebreide picknick bij één van de boeren. Je mag hier even in de stallen kijken en er is ook een super leuk springkussen! Kijk hier voor alle informatie en aanmelden.

Boek een activiteit
Familie van Steeg – melkvee en vleesveebedrijf
Op 1 september ben je van harte welkom op de boerderij van Theo en Liane van Steeg. Zij vertellen je graag meer over hun melkveebedrijf, waar ze naast het melken van de 85 koeien, hun eigen jongvee opfokken en ook de stierkalveren op het bedrijf houden. En wist je dat familie Van Steeg gecertificeerd natuurboer is? Hierover kom je de 26e zeker meer te weten, tot dan! De rondleiding start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur.

Familie Visscher – energieneutraal kalverbedrijf
Op 3 september ben je van harte welkom op de kalverhouderij van de familie Visscher. Fije vertelt je meer over de kalveren zelf én hij neemt je graag mee ‘in’ de energieneutrale bedrijfsvoering. Dat wil zeggen dat alle gebruikte energie duurzaam wordt opgewekt. Maar hoe zit dat precies? En waarom werkt Fije op deze manier? De rondleiding start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Tot dan! 

Aanmelden
De fietstocht zelf is gratis en aanmelden is niet nodig. Maar we kunnen ons zomaar voorstellen dat je geen genoeg kunt krijgen van de fietstocht alleen. Op bovenstaande bedrijven staan daarom speciaal voor deze gelegenheid de deuren open. Kom en beleef! Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang. Voor alle leeftijden daarboven vragen we een toegangsprijs van €7,50 per persoon. Let op: voor deze activiteit is aanmelden en betalen via onderstaand formulier wel noodzakelijk en vol = vol.

    Aanmelding deelname:
    Na aanmelding ontvang je binnen enkele ogenblikken ter bevestiging een e-mail. Komt de mail niet binnen? Controleer dan voor alle zekerheid de spam-box.