Scherpenzeel 2021-07-28T19:05:48+00:00

Fiets langs de boerderijen en geniet van het platteland in omgeving Scherpenzeel!
De fietstocht is ongeveer 25 kilometer lang en op eigen gelegenheid te fietsen van 19 juli tot en met 3 september 2021. De route maakt een ronde, dus starten kan op elk punt van de route. Kom je met de auto om vervolgens op de fiets te stappen? Start dan op het adres Nijborg 2 te Renswoude. Daar is voldoende parkeergelegenheid.

Download de route door omgeving Scherpenzeel

De Boerderijen
De boerderijen zijn dit jaar helaas niet altijd fysiek te bezoeken, maar digitaal kennis maken kan wel! Scan daarvoor bij de boerderij de QR-code op het informatiebord aan de weg. Of neem alvast een uitgebreid kijkje op deze website, ook dan kom je alle informatie tegen over de volgende boerderijen langs deze route:

  • Familie van Ginkel – melkvee
  • Boerderij Heintjeskamp – legpluimvee
  • Maatschap van Ingen – melkvee, opfok leghennen
  • Boerderij Aerderoort – melkvee en boerenzuivel
  • Familie van Veldhuisen – scharrelkuikens

Boek een activiteit
Boerderij Aerderoort – Liefde voor de bodem
Op 26 augustus ben je van harte welkom op de boerderij van Art Wolleswinkel en Birgit Hanskamp. Zij vertellen je graag meer over de bodem, dat als basis dient voor hun melkveebedrijf. Hoe houden zij daar in alle onderdelen van de bedrijfsvoering rekening mee? Want een gezonde bodem zorgt voor gezonde dieren en gezond voedsel. En dat laatste laten ze graag proeven in de eigen boerderijwinkel. De activiteit start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. 

Aanmelden
De fietstocht zelf is gratis en aanmelden is niet nodig. Maar we kunnen ons zomaar voorstellen dat je geen genoeg kunt krijgen van de fietstocht alleen. Op Boerderij Aerderoort staan daarom speciaal voor deze gelegenheid de deuren open. Kom en beleef! Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang. Voor alle leeftijden daarboven vragen we een toegangsprijs van €7,50 per persoon. Let op: voor deze activiteit is aanmelden en betalen via onderstaand formulier wel noodzakelijk en vol = vol. 

    Aanmelding deelname:    Na aanmelding ontvang je binnen enkele ogenblikken ter bevestiging een e-mail. Komt de mail niet binnen? Controleer dan voor alle zekerheid de spam-box.