Beek Pluimvee 2022-07-18T19:35:38+00:00

Welkom bij Beek Pluimvee

Op 3 augustus ben je van harte welkom op het pluimveebedrijf van familie Beek, onder de rook van Barneveld. Inmiddels is Celine de boerin op deze boerderij aan de Donkervoorterweg. Samen met haar vader en opa runt zij het bedrijf. Je zult haar dan ook de hele week hier rond zien lopen en aan het werk zien: van het verzorgen van de kippen en de koeien (want ja, het roodbont vleesvee hoort ook bij het bedrijf) tot de administratieve bezigheden.

Het boeren zat er al vroeg in bij Celine. Maar dat kan ook niet anders met een vader en opa die haar dit met de paplepel ingoten. Ze namen Celine al van jongs af aan mee naar de boerderij, waar ze zij zich altijd thuis voelde. Vandaar dat zij inmiddels met haar man op het erf woont en zo altijd paraat staat om het werk te verzetten. Je zult haar het meest vinden bij de kippen; die dieren vindt zij echt fantastisch. Naast dat ze altijd zo gezellig kakelen, produceren ze een ontzettend mooi product. Zelf is Celine ook dol op eieren. Wanneer er een wit eitje bij het eten is, is zij er als de kippen bij.

Witte kippen
Familie Beek houdt hun kippen in 3-sterren Beter Leven stallen. Zij hebben daarbij gekozen voor witte rassen omdat deze van nature langer leven en ze milieuvriendelijker zijn. Dat ze milieuvriendelijker zijn komt doordat deze kippen minder voer nodig hebben en meer eieren leggen dan het bruine ras. Hierdoor is er dus minder grondstof en transport nodig. Als vanzelfsprekend zorgt Celine goed voor de kippen. De stallen waar de dieren leven voldoen aan alle welzijnseisen vanuit de Dierenbescherming. De stallen hebben namelijk 100% wintergarten, daglicht, grote uitloopluiken en minder kippen per vierkante meter. Op deze manier kun jij met een gerust hart van je eitje genieten!

Boerderijwinkel
Celine is trouwens ook regelmatig te vinden in de bijbehorende boerderijwinkel Kakelvers Veluwe. Hier vind je producten die rechtstreeks van de boerderij komen. Zo verkopen ze (h)eerlijk vlees, drie-sterren eieren, onbespoten groenten en lokale producten. De familie houdt van vernieuwen, dus reken erop dat er steeds meer nieuwe producten bijkomen. Het doel is dat jij hier straks voor alle boodschappen terecht kunt. Zo kun jij genieten van heerlijke producten, rechtstreeks van de boerderij.

Beek Pluimvee online
Neem ook eens een kijkje op de website kakelvers-veluwe.nl en op de Facebookpagina van de boerderijwinkel.