Welkom bij Maatschap Hardeman

Aan de Nijkerkerweg in Voorthuizen vind je Maatschap Hardeman, die bestaat uit Evert en Willemien Hardeman en zoons Gerjan en Erik. Samen runnen zij een bedrijf met drie verschillende takken: pluimvee, rosé kalveren en vleesvee. In verband met de recente vogelgriep is er op dit moment geen pluimvee aanwezig. 

De geschiedenis van het bedrijf gaat inmiddels dertig jaar terug, toen Evert en Willemien in 1992 dit bedrijf aankochten. Het bestond toen nog uit 15 melkkoeien, 20.000 legkippen en 200 vleeskalveren. Vijf jaar later bouwde de familie een nieuwe pluimveestal voor 7.000 scharrelkippen. Vervolgens waren in 1999 de kalveren aan de beurt en werd de huisvesting uitgebreid naar 350 blankvleeskalveren. Sinds 2005 houdt Maatschap Hardeman startkalveren in plaats van de blankvleeskalveren. 

Ook in de jaren die volgen zit de familie Hardeman niet stil. In 2010 is de pluimveestal uitgebreid, zodat er 27.000 legkippen gehouden kunnen worden in een volièresyteem. Zes jaar later komt zoon Gerjan in maatschap en in datzelfde jaar wordt er een nieuwe stal gebouwd voor rosékalveren. Zo kunnen de startkalveren op het bedrijf blijven om na de startperiode verder verzorgd te worden in deze nieuwe stal. Later, in 2019, is er een nieuwe vleesveestal gebouwd en sinds vorig jaar werkt ook Erik gedeeltelijk thuis. De andere uren van de week is hij druk met het verzorgen van zijn eigen legkippen in Lunteren.