Familie van Steeg 2021-07-21T20:40:43+00:00

Familie van Steeg

.
Meld je aan en bezoek ons!
Op 1 september geven we een rondleiding over ons bedrijf. Meld je aan via deze pagina, je bent van harte welkom!

Over het bedrijf van Familie van Steeg
Wij zijn Theo en Liane van Steeg en samen met onze dochter Jolien wonen en werken wij met veel plezier op onze boerderij. We melken 85 koeien en fokken ons eigen jongvee op. Ook onze stierkalveren blijven op ons bedrijf tot ze een jaar oud zijn. Het heerlijke malse vlees van onze stierkalveren ‘kalverliefdenijkerk‘ is onder andere te koop bij ons op de boerderij, diverse supermarkten en in landwinkels.

Natuur
Onze boerderij maakt deel uit van landgoed Oldenaller van Natuurmonumenten. We werken veel samen met Natuurmonumenten. Duurzaam boeren en natuur gaan prima samen. Om de juiste balans tussen opbrengst en natuur te vinden, doen we mee met diverse projecten. Daarnaast zijn wij gecertificeerd natuurboer. Van elk stuk grond hebben we analyses, zo weten we precies wat bijvoorbeeld schrale grond is. Hier komt dan meer natuur. Vruchtbare grond gebruiken we dan weer om voer voor onze koeien te verbouwen.

Duurzame stal
Onze koeien verblijven in een ruime Maatlat Duurzame Veehouderij stal. Deze zogenoemde MDV stallen voldoen aan extra maatregelen voor dierwelzijn zoals bijvoorbeeld extra ruime ligboxen, extra loopruimte en koeienborstels. Zodra het weer het toelaat gaan onze koeien de wei in. Wij hebben twee ruime strohokken waar de koeien ruim voor het afkalven ingaan of als ze wat extra aandacht nodig hebben. De koeien die gaan kalven beschikken over vrije uitloop.

Educatieboerin
Via Leren bij de Boer ontvangen wij schoolklassen bij ons op de boerderij. Wij vinden het erg leuk om de kinderen te leren waar ons voedsel vandaan komt en de boerderij te laten beleven.

Bijzonderheden
Je kunt bij ons terecht voor verkoop van het vlees van onze kalveren. Via onze website www.kalverliefdenijkerk.nl vind je meer informatie over de verkoop en bezorging bij jou thuis. Wil jij ons kalfsvlees ook eens proeven? Ons vlees is verkrijgbaar bij supermarkt Plus in Putten en bij Boerderij Aerderoort in Renswoude of stuur een mail naar info@kalverliefdenijkerk.nl.

Online
Internet: www.kalverliefdenijkerk.nl
Facebook: De BoerInside Kalverliefde Nijkerk