Boerderij Aerderoort 2022-07-14T10:07:43+00:00

Welkom op Boerderij Aerderoort

Aerderoort is de naam van de boerderij Art Wolleswinkel en Birgit Hanskamp. Samen verzorgen zij de koeien, de kalfjes en het grasland op het melkveebedrijf en maken zij van melk de heerlijkste vla, kefir en hangop.

Art en Birgit genieten van het vak én vinden het fijn dat hun kinderen Liene en Arne opgroeien op de boerderij tussen de dieren en in de natuur. Door de generaties heen, boert de familie al enkele eeuwen op dit mooie plekje in de Gelderse Vallei.

Op een zo natuurlijk mogelijke manier werken; dat staat centraal op deze boerderij. De koeien lopen een groot deel van het jaar in de wei, en krijgen het jaar rond voornamelijk kruidenrijk graan gevoerd van eigen land. Het voer dat wordt bijgekocht is uitsluitend GMO-vrij (niet genetisch gemodificeerd) en geteeld in Europa. Daarnaast proberen Art en Birgit met natuurlijke en gezonde mest van hun koeien het bodemleven te stimuleren. Hiermee proberen zij de kringloop op het bedrijf zoveel mogelijk te sluiten en zo min mogelijk voer en kunstmest aan te kopen.

Boerderijwinkel
Met trots maken Art en Birgit van de heerlijke melk de lekkerste kefir, kefir-hangop, vanille- en chocoladevla. Dit verkopen ze onder de naam ‘Aerderoort boerenzuivel’, waarbij ze in hun eigen boerderijwinkel ook verschillende streekproducten verkopen. Hier ben je van harte welkom van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Natuurlijk is ook tijdens de fietstocht de boerderijwinkel geopend. Tot dan!

Aerderoort online
Nieuwsgierig geworden en kan je niet wachten tot 27 juli? Vorig jaar deed Birgit mee aan een reeks farmvlogs, één daarvan kan je hieronder bekijken. Én vergeet natuurlijk niet een kijkje te nemen op aerderoort-boerenzuivel.nl.