Familie Van Schoonhoven 2022-07-12T20:00:13+00:00

Welkom bij Familie Van Schoonhoven

Aan de Poelweg in Ederveen kan je een kijkje nemen op het bedrijf van Jan en Janny van Schoonhoven. Samen met hun dochter Jantine runnen zij het bedrijf met 60 melkkoeien en 800 blankvleeskalveren. Of je nu tijdens de fietstocht ’s morgens of ’s middags een tussenstop op deze boerderij maakt; de kans is groot dat je kunt zien hoe de koeien gemolken worden. De melkrobot zorgt er namelijk voor dat de hele dag door koeien gemolken kunnen worden.

Bij het houden van koeien komt ook allerlei landwerk kijken. Zo wordt er bijvoorbeeld in de zomerperiode meerdere keren gras ingekuild, dat op een later moment aan de koeien wordt gevoerd. En of het nu gaat om maaien, schudden, harken of het daadwerkelijk inkuilen van dit gras: familie Van Schoonhoven draait haar hand er niet voor om en doet dit alles dan ook graag in eigen beheer.

Gelukkig is er zo af en toe ook zeker wat vrije tijd over, en die steekt Jan maar al te graag in zijn voorliefde voor oldtimer trekkers. Deze tractoren zijn op 27 juli op het bedrijf te bewonderen. Net zoals de de supersport trekker van zoon Johan. Want ook deze trekker, die de naam Bad Romance draagt, staat tijdens de open dag op het erf te pronken. Kortom, er is genoeg te zien. Van harte welkom!