Maatschap Van den Top 2022-07-13T06:34:39+00:00

Welkom bij Maatschap Van den Top

Op 27 juli ben je van harte welkom bij familie Van den Top. In het buitengebied van Lunteren runt deze ondernemende familie een gemengd bedrijf met melkgeiten, een loonbedrijf en een kleine rundveetak. Vader Henk vormt samen met zoons Meeuwis en Theo een maatschap, waarbij Henk de koeien verzorgt, Meeuwis zich vooral richt op de melkgeiten en Theo het loonwerk voor zijn rekening neemt.

Melkgeiten
Meeuwis, Anne en hun kinderen Harm, Isa en Hannah zullen je met open armen ontvangen bij de melkgeiten. Het gezin woont op de boerderij, waar in 1999 met 400 geiten werd begonnen. Door de jaren heen zijn er nieuwe stallen voor de geiten gebouwd en inmiddels melkt de familie 1250 geiten. Neem zeker een kijkje in de stal en ontdek hoe nieuwsgierig deze prachtige dieren zijn!

Loonbedrijf Van den Top
Het loonwerk en de koeien doen niet mee tijdens de open dag, maar je zult vast een glimp van de tractoren én van de koeien opvangen. Als gezegd neemt Theo het loonwerk voor zijn rekening. Net als zijn broer, woont ook Theo op het bedrijf. Hij woont er samen met zijn vrouw Jacolien en zoons Luuk en Rens. Wat in 2006 begon met de overname van een ronde balenpers en wikkelaar, is sinds begin 2012 uitgegroeid tot een volledig agrarisch loonbedrijf. In dat jaar werden de werkzaamheden en het materieel van een stoppend loonbedrijf overgenomen en is Loonbedrijf Van den Top een op zichzelf staande tak binnen de maatschap geworden. Tegenwoordig is er 4 man personeel in dienst en wordt er in drukke periodes een beroep gedaan op extra krachten, zoals familie en vrienden. En zo zien zij het ook graag: een echt familiebedrijf.

Maatschap van den Top online
Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina’s  Melkgeitenbedrijf familie Van den Top en Loonbedrijf Van den Top.