Harskamp 2021-07-28T18:31:09+00:00

Fiets langs de boerderijen en geniet van het platteland in omgeving Harskamp!
De fietstocht is ongeveer 30 kilometer lang en op eigen gelegenheid te fietsen van 19 juli tot en met 3 september 2021. De route maakt een ronde, dus starten kan op elk punt van de route. Kom je met de auto om vervolgens op de fiets te stappen? Start dan nabij de rotonde Lage Valkseweg/Edeseweg te Wekerom. Daar is voldoende parkeergelegenheid.

Download de route door omgeving Harskamp

De Bedrijven
De bedrijven zijn dit jaar helaas niet altijd fysiek te bezoeken, maar digitaal kennis maken kan wel! Scan daarvoor bij de boerderij de QR-code op het informatiebord aan de weg. Of neem alvast een uitgebreid kijkje op deze website, ook dan kom je alle informatie tegen over de volgende bedrijven langs deze route:

  • Familie van Ginkel – legpluimvee
  • Familie v.d. Brink – vleesveebedrijf en boerderijwinkel De Blaak
  • Mts A. A. van Essen en E. Moerman – melkvee
  • Geresteijn Loonbedrijf BV – loonwerk
  • Kok-Geuze VOF – kalveren

Picknick
Op 31 juli is er een speciale editie van deze fietstocht. Dan ben je halverwege de tocht van harte welkom voor een uitgebreide picknick bij één van de boeren. Je mag hier even in de stallen kijken en er is ook een super leuk springkussen! Kijk hier voor alle informatie en aanmelden.

Boek een activiteit
Kok-Geuze VOF – rondleiding kalverhouderij
Tussen 23 juli en 3 september geeft Jaap Kok iedere vrijdag een rondleiding langs zijn kalveren en vertelt hij je er graag alles over. De rondleiding start om 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 12.00 uur. Van harte welkom!

Familie van Ginkel – rondleiding legpluimveebedrijf en speelmoment kinderen
Op verschillende data geeft de familie Van Ginkel een rondleiding. Zo krijg je een kijkje in de schuur met vrije uitloopkippen, mag je meekijken bij het eieren uitdraaien, geven zij uitleg over het legsysteem en het legnest. Ook zullen koffie en een speelmoment voor de kinderen, met een ijsje, niet ontbreken! De activiteit start om 14.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Tot dan!

Aanmelden
De fietstocht zelf is gratis en aanmelden is niet nodig. Maar we kunnen ons zomaar voorstellen dat je geen genoeg kunt krijgen van de fietstocht alleen. Op bovenstaande bedrijven staan daarom speciaal voor deze gelegenheid de deuren open. Kom en beleef! Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang. Voor alle leeftijden daarboven vragen we een toegangsprijs van €7,50 per persoon. Let op: voor deze activiteiten is aanmelden en betalen via onderstaand formulier wel noodzakelijk en vol = vol.

    Aanmelding deelname:
    Na aanmelding ontvang je binnen enkele ogenblikken ter bevestiging een e-mail. Komt de mail niet binnen? Controleer dan voor alle zekerheid de spam-box.