Kijken bij de Boer in omgeving Woudenberg
31 juli 2024 van 10.00 tot 16.00 uur

Stap op de fiets en geniet van het platteland in de omgeving van Woudenberg! Je leest het goed, dit jaar wordt er óók in de omgeving van Woudenberg weer een route gereden. Langs de route van ongeveer 24 kilometer is er voor elk wat wils én kom je alles te weten over koeien (waaronder het speciale Lakenvelder-ras), kippen, paarden en kalveren.

Nieuwsgierig naar welke bedrijven je kunt bezoeken? Maak hiernaast alvast kennis met de families Van de Lagemaat, Van Veldhuisen, Verdam, Van de Vendel van Van Dronkelaar.

Versnaperingen
Eigen eten en drinken mag genuttigd worden tijdens de route. En natuurlijk is er ook op meerdere plekken wat lekkers – van de boer – te koop. Soms kan er gepind worden en op de andere plekken kan er betaald worden met munt of klein briefgeld. Neem je daarom contant geld mee voor onderweg?

Parkeren
Mocht je niet uit de buurt komen, dan is het mogelijk om met de auto te komen om vervolgens op de meegebrachte fiets te stappen. Graag rekening houden met het volgende:

 • Startpunt Familie van de Lagemaat
  voldoende parkeerplekken
 • Startpunt Kip van de Boer
  geen parkeerplek
 • Startpunt Familie Verdam
  gebruik maken van de parkeerplaatsen vooraan bij camping De Grebbelinie, Ubbeschoterweg 12, Renswoude
 • Startpunt Familie van de Vendel
  uitwijken naar Industrie Veenendaal, bijvoorbeeld aan de Kruisboog
 • Startpunt Familie van Dronkelaar
  gebruik maken van de paarkeerplaatsen bij De Buurthucht (Haarweg 33b Overberg), Boshotel (Dwarsweg 63, Overberg) of Parkeerplaats Amerongen aan de Bergweg.

Woudenberg
Melkveebedrijf ’t Broek
Familie van de Lagemaat
Kip van de Boer
Familie van Veldhuisen
Klein Ubbeschoten
Familie Verdam
Familie van de Vendel
Familie van Dronkelaar